Зміни у навчанні з 1 вересня, чи буде дистанційка

6.08.2021, 16:08
98156

Вже незабаром учні повернуться до шкіл. У МОН планують розпочати навчальний рік у звичайному режимі, але все буде залежати від епідемічної ситуації. На які зміни чекати школярам та чи буде дистанційка – читайте у статті.

Зміни в навчальному процесі

Обов’язковість проведення ДПА у формі ЗНО для одинадцятикласників наступного року – несподівана новація для учнів. Два іспити з української мови та математики, історія України або англійська, а також предмет на вибір – такі випробування очікують майбутніх випускників. Тепер на кону не тільки вступ до ВНЗ, але і атестат, що стає додатковим стимулом відповідальніше поставитися до навчання.

Та є й інша сторона медалі – тепер за власний кошт абітурієнти зможуть перевірити знання з будь-якої кількості предметів ЗНО. Це додасть абітурієнтові впевненості під час вступної кампанії.

Не забуваймо, що початкова та середня школи тепер теж складатимуть іспити, затверджені МОНом.

Ще одне нововведення для початкової школи: нові рекомендації оцінювання учнів 1-4 класів. На зміну традиційним балам прийде вербальна система. Тепер учням роз’яснюватимуть рівень підготовки.

Гарантоване навчання з вересня офлайн – вакцинація педагогів

Всі без винятку скучили за докарантинним режимом. На початку липня в МОЗ заявили, що цьому посприяє вакцинація освітян. Наразі понад 300 тисяч працівників сфери освіти зробили щеплення від COVID-19. Тому, ймовірно, вже з 1 вересня школярі та студенти розпочнуть навчання офлайн.

Проте очільник МОЗ Віктор Ляшко менш оптимістичний. Восени прогнозує новий локдаун, і повернення до освіти вдома вже після старту навчання – не виключено.

Джерело: РБК-Україна

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com