Змія на Львівщині напала на дитину: 10-річну дівчинку терміново госпіталізували

8.06.2020, 17:49
74855

6 червня у селі Либохора Сколівського району 10-річну дівчинку в кисть лівої руки вкусила отруйна гадюка. Дитину відвезли у Сколівську районну лікарню, звідти – у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр у Львові. Її стан медики називають середньої важкості. Про це пише lmn.in.ua.

Читайте також: У Тернопільській області під вантажівкою провалився міст (фото, відео)

“Не скажу, що цього року вже надто багато гадюк, але через постійні дощі вони будуть все більше активізовуватися, – розповідає мешканець Либохори Юрій Кінаш. – Дитина, яка постраждала від гадюки, не ходила у ліс. Вона на неї натрапила на власному подвір’ї біля дому. Від укусу рука опухла, батьки одразу відвезли дитину у лікарню. Зараз вона в реанімації”.

Екологи ж наголошують, аби люди, особливо мешканці та туристи гірських районів, пам’ятали: найпоширенішою отруйною змією в нашій області є гадюка звичайна. Її забарвлення є надзвичайно мінливим – від світло-сірого до мідно-червоного та чорного з темним ромбічним малюнком на спині.

У сонячний день вона полюбляє вигріватися на стежці, на пнях, тому її часто можна зустріти у людних місцях.

Гадюки ніколи не нападають першими. Якщо вже так трапилося, що людина потерпіла від плазуна, її треба негайно відвезти у лікарню. Потерпілого варто тримати у нерухомому стані, адже надмірні руху сприяють швидкому проникненню у кров. Також не можна надрізати краї рани та відсмоктувати з неї кров. Але варто напоїти потерпілого водою, кавою чи чаєм.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com