Знищення трьох російських літаків на сході: подробиці від речника Повітряних сил

17.02.2024, 18:03
154354

У суботу, 17 лютого, Повітряні сили ЗСУ знищили два російських винищувачі-бомбардувальники Су-34 та винищувач Су-35, які протягом останніх днів атакували позиції українських захисників, зокрема й на Авдіївському напрямку.

Читайте також: Зеленський висловився про ситуацію в Авдіївці і назвав завдання командування

В ефірі національного телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат назвав ураження російських літаків “дуже гарним знаком”.

“Літаки Су-34 і Су-35 протягом останніх днів закидали [позиції ЗСУ] керованими авіабомбами, зокрема Авдіївський плацдарм та на інших напрямках”, – зазначив він.

За словами речника Повітряних сил, знищення одразу трьох літаків посилить позиції наших сухопутних військ.

“Зараз вони можуть до сотні [авіабомб] за добу випускати по позиціях наших військ. Летять вони на глибину 20-25 км, бо ближче літаки не підлітають. А коли ближче, то отримують такий результат, як сьогодні”, – пояснив Юрій Ігнат.

Він наголосив, що боротись з керованими авіабомбами можна лише таким чином – знищуючи носії.

“Мабуть, не будуть уже так ризикувати і підлітати ближче, як це відбувалося раніше. Коли вони отримують по зубах, активність використання авіації і завдання ударів керованими авіабомбами спадає”, – припустив речник Повітряних сил.

Юрій Ігнат не став уточнювати, чи було збито ворожі літаки саме над Авдіївкою, але зазначив, що російські льотчики встигли катапультуватися, хоча, можливо, й не всі.

“Є ураження літаків, було видно, за даними розвідки, парашути летіли. Чи вижили пілоти – мабуть, дізнаємося, навіть з їхніх пабліків. Спрацювали катапульти на цих літаках, можливо не на всіх”, – повідомив він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com