Знижка на електроенергію: українців попереджають про фейкові листи від імені Кабміну

12.09.2020, 14:20
83900

“Центру комунального сервісу” (ЦКС) у Києві стало відомо про розповсюдження фейкової інформації про отримання знижки на електроенергію, шляхом е-mail розсилки. Листи надходять з адреси, домен якої схожий на урядову електронну пошту.

Читайте також: До кінця року пенсії в Україні зростуть ще кілька разів: хто і скільки отримає

Як передає Главком, про це повідомляє пресслужба ЦКС.

У повідомленні на пошту громадянам пропонують зареєструватися на сайті “Центру комунального сервісу”, перейшовши за помилковим посиланням. Після реєстрації користувачеві нібито оформлять знижку на електроенергію.

“Листи надходять з адреси, домен якого схожий на урядову електронну пошту. Шахраї незаконно використовували логотип Кабміну і загальну візуальну стилістику особистого кабінету Центру комунального сервісу для поширення недостовірної інформації”, – повідомляє пресслужба ЦКС.

У фейковому повідомленні сказано: “Уряд України впроваджує в 4 кварталі 2020 року зменшення тарифу на електроенергію по всій території країни до закінчення карантинного періоду. Пропозиція актуальна до 15 вересня 2020 року”.

Читайте також: В Україні збільшилась кількість шахрайства з банківськими картками

Зараз ЦКС з’ясовує ситуацію і має намір звернутися до відповідних органів із запитом про встановлення організаторів фейкових розсилок. При цьому фахівці ЦКС наголошують, що є єдине посилання, за яким можна зареєструватися і користуватися особистим кабінетом ЦКШ.

В Україні ціна на електроенергію для населення становить 90 коп. за 1 кВт-год при споживанні до 100 кВт-год, а понад цього обсягу – 168 копійок за кВт-год, і залишається незмінною з 2017 року.

Ціни для побутових споживачів не зростають завдяки механізму спецзобов’язань (ПСО), покладених на енергогенеруючі компанії.

1 вересня 2020 року Верховна Рада прирівняла ціну на електроенергію для багатоквартирних будинків до цін для населення.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com