ЗС РФ накопичують сили та готуються до наступу на кордоні двух областей України – ISW

27.05.2024, 13:31
159308

Російська армія накопичує свої сили в районі кордону з Харківською та Сумською областями, щоб відтягнути та закріпити українські сили неподалік кордону.

Читайте також: Z-патріарх Кирило “благословив” нового міністра оборони РФ на вбивства українців

Про це йдеться у зведенні експертів Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що на заході Бєлгородської області біля кордону з Україною відбувається концентрація російських сил у невідомій кількості. Швидше за все, мета таких дій – зафіксувати та відтягнути українські сили до цього району і підготуватися до наступальних операцій, які повинні розширити російський плацдарм у прикордонній зоні на північному сході України.

Знімки супутника з району Грайворон-Борисівка-Пролетарський  вказують на те, що впродовж останніх тижнів армія ворога активізувала свою діяльність на базах і складах у населених пунктах цього району. Проте станом на зараз точний розмір можливої концентрації російських військ у районі Грайворон-Борисівка-Пролетарський залишається неясним.

Напередодні спікер Держприкордонної служби України Андрій Демченко заявив про можливість початку наступальних операцій ЗС РФ в Сумській області або в районах Харківської області, які межують з Сумською областю, аби розтягнути і закріпити українські сили далі вздовж кордону на північному сході України.

До того ж російська армія зосереджує обмежені сили в Курській і Брянській областях неподалік кордону з Сумською областю. Тому навіть обмежена концентрація в цих областях може бути спрямована на досягнення вірогідного бажаного ефекту подальшого відтягування і закріплення українських сил у районі кордону, вважають експерти.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com