ЗСУ могли застосувати в Урожайному касетні боєприпаси українського виробництва, – CNN

18.08.2023, 16:32
145338

Українські військові звільнили село Урожайне Донецької області і просунулися на південно-східному фронті в напрямку ключового портового міста – Маріуполя. Деокупації населеного пункту могли сприяти касетні боєприпаси.

Читайте також: Захід мав нереалістичні очікування щодо швидкості українського контрнаступу – британський експерт

Про це пише CNN.

Як зазначили на умовах анонімності експерти, які переглянули кадри з безпілотників, на яких показано втечу окупантів, росіяни могли бути атаковані касетними припасами.

Водночас командир штурмової роти з позивним “Дикий”, коментуючи розгром окупантів, сказав, що “дуже багато людей загинули, особливо коли побігли”. На опублікованих кадрах видно, як десятки російських військовослужбовців біжать по відкритій дорозі, мабуть, змушені використовувати асфальтовану дорогу, оскільки прилеглі поля і лісосмуги були заміновані. Крім того, за словами військового, окупанти у великих кількостях ховалися в будинках, які потім були вражені артилерією.

“Багато з них там загинули”, – додав Дикий. При цьому він сказав, що при розгромі росіян застосовувалися міномети і танки, а застосування касетних боєприпасів коментувати не став.

Раніше після місяців дебатів США передали Україні заборонені в багатьох країнах касетні боєприпаси. Як пише CNN, американські військові заявляють, що в моделі, яка поставляється українським Силам оборони, не розриваються тільки 2,5% снарядів. Однак критики сприймають таке твердження скептично.

Українські військові підтвердили, що американська зброя використовується на передовій, але відмовилися повідомити подробиці. Водночас CNN не зміг підтвердити, що пристрої використані в Урожайному, ідентифіковані експертами як касетні боєприпаси, були саме зі США. Вважається, що Україна виробила кілька подібних снарядів самостійно, і вони могли б використовуватися на передовій.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com