ЗСУ могли знищити ще один літак А-50 в Таганрозі – Defence Express

10.03.2024, 14:00
155510

Більш якісний супутниковий знімок української аналітичної групи Frontelligence Insight авіаремонтного заводу в Таганрозі після атаки дронами 9 березня може доводити ймовірність ураження ще одного російського літака дальнього радіолокаційного виявлення (ДРЛО) А-50, пише військовий портал Defence Express.

Читайте також: У збитому російському літаку А-50 загинув увесь екіпаж

Зазначається, що на знімку зафіксовано ураження у двох місцях даху головного виробничого цеху і ще одного виробничого майданчика заводу.

“Сам знімок було зроблено 9 березня, і увагу на ньому слід приділити саме двом проломам у даху головного цеху. Якщо А-50 справді на момент атаки перебував у ньому, то якраз приблизно в східній частині будівлі, – йдеться в публікації. – Далі увагу слід звернути на дах самого виробничого приміщення, який зібрано з металопрофілю, тобто його пробиття не є чимось складним”.

Forbes також із посиланням на аналіз супутникових знімків Frontelligence Insight пише, що 29 лютого росіяни припаркували старий А-50 біля цеху остаточного складання на заводі в Таганрозі. А після атаки дронами 9 березня “той самий А-50 не видно на знімках”:

“Це може вказувати на те, що літак перебував усередині складального цеху, коли туди увірвалися начинені вибухівкою українські дрони, завдавши видимих ушкоджень даху ангара”.

Ще один супутниковий знімок після атаки в Таганрозі / фото twitter.com/Tatarigami_UA

У виданні припустили, що українські захисники, принаймні, були дуже близькі до пошкодження або знищення четвертого російського літака ДРЛО А-50 за два роки війни.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com