ЗСУ можуть зазнати “шалених втрат”, якщо США припинять допомогу Україні – Independent

26.12.2023, 11:31
151880

Серед передових сил України зростає почуття тривоги через скорочення поставок зброї та боєприпасів, а також ознак того, що прихильність міжнародних партнерів слабшає.

Читайте також: Латвія передала Україні конфісковані у п’яних водіїв авто вартістю майже мільйон євро

Про це пише Independent з посиланням на анонімних високопоставлених українських військових.

За словами журналістів, українські військові побоюються, що російські війська можуть прорвати наші оборонні лінії в районі Авдіївки та забезпечити перемогу Росії, якщо США не зобов’яжуться надати більше допомоги.

“Дуже складна ситуація, дуже складна, але хлопці з Сил оборони тримаються”, – розповів в коментарі виданню голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Барабаш припускає, що якщо допомога США припиниться, це призведе до величезних втрат як серед особового складу, так і серед місцевого цивільного населення. “Лінія оборони може змінитися і це призведе до шалених втрат, як це було на початку повномасштабної війни”, – каже він.

“Протягом останніх п’яти днів ворог активно застосовує десятки одиниць техніки. Наші військові спалюють це обладнання; майже все збито. Противник тисне майже з 16 напрямків саме по лінії оборони Авдіївки. Найважливішими для їхніх атак є Авдіївський коксохімзавод і Степове. І, звичайно, напрямок на Первомайськ, Опитне, Водяне, куди намагаються зайти з флангів”, – додав голова Авдіївської МВА.

У виданні припускають, що російські війська краще підготовлені до цієї зими порівняно з Україною, яка цього літа витратила багато зусиль і ресурсів на довгоочікуваний контрнаступ, який приніс лише невеликі територіальні здобутки .

Дмитро Лазуткін, речник 47-ї окремої механізованої бригади України, яка утримує північні околиці Авдіївки, каже, що ні для кого не секрет, що західні поставки зброї – це те, що дозволило його військовим поки що протистояти натиску набагато більшого сусіда.

За його словами, Україна стикається з безжальним ворогом в Авдіївці, а російські війська навіть не зупиняються, щоб забрати тіла своїх полеглих солдатів

Інший високопоставлений український командир, який побажав залишитися неназваним, сказав, що у Сил оборони Авдіївки достатньо боєприпасів, щоб вистояти на нинішніх позиціях, але недостатньо, щоб “змусити Росію зупинитися”, якщо ситуація загостриться.

“Ця війна стала війною на виснаження, і ми повинні деякий час утримувати лінію, щоб перемогти. Ми дійсно залежимо від міжнародної підтримки.

Звичайно, це не означає, що ми припинимо боротьбу без сторонньої допомоги. У нас надто багато прикладів перед очима, щоб знати, що ця війна – геноцид, і ніхто тут не хоче, щоб його місто розділило долю Бучі чи Маріуполя. Йдеться лише про кількість втрат, які ми матимемо в нашій боротьбі”, – сказав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com