ЗСУ направили на порятунок Авдіївки одну з найкращих бригад – Forbes

13.02.2024, 10:30
154111

ЗСУ направили підкріплення до Авдіївки. Не виключено, що для цієї мети використали сили однієї з найкращих українських бригад.

Читайте також: Лінія фронту рухається: в ЗСУ назвали плани і дії ворога в районі Авдіївки

Про це пише видання Forbes.

Третя окрема штурмова бригада — єдина із сухопутних бригад ЗСУ, про яку точно відомо, що минулого тижня вона перебувала в резерві на сході України.

Напередодні бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив про підкріплення.

“Посилюємо рубіж блокування, встановлюємо додаткові вогневі позиції, залучаємо свіжі ефективні сили. Логістичне постачання триває”, — зазначив він.

Можливо, події в Авдіївці останніми тижнями змусили третю бригаду призупинити навчання і повернутися на фронт, вважають журналісти.

За словами журналістів, падіння оборони Авдіївки не було неминучим. На початку наступу російських військ у жовтні українські захисники перебували на вигідних позиціях, але проросійські республіканці в американському Конгресі своєчасно не забезпечили ЗСУ боєприпасами.

Тарнавський повідомив, що ситуація під Авдіївкою напружена, але контрольована, окупанти намагаються за будь-яку ціну якнайшвидше захопити місто, а також Новомихайлівку та втрачені ними минулого літа території.

За останніми даними Генштабу, за минулу добу, як і в попередні дні, найбільше російських атак було на Авдіївському напрямку.

Днями розвідка Британії констатувала, що Авдіївка залишається основним об’єктом російських атак. За даними розвідки, за останні два тижні російські війська перекинули додаткові сили на Авдіївський напрямок, посиливши тиск на українські позиції навколо міста.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com