ЗСУ перетворили техніку на металобрухт: найдорожчі втрати Росії у війні проти України

9.05.2022, 14:30
119302

Втрата військової техніки РФ коштує Путіну $230 млн в день. Наразі Путін уже витратив 34 мільярди доларів на війну в Україні, що два дні до цієї суми додається ще один мільярд

Про це повідомляє німецьке видання Focus.de.

За 70 днів війни проти України Росія втратила понад 7 тисяч одиниць бойової техніки. На кінець квітня втрати російської армії оцінювалися більш ніж у 16 ​​мільярдів доларів.

Найдорожчою стала втрата ракетного крейсера “Москва”, вартістю 750 мільйонів доларів. Цей корабель брав участь у захопленні українського острова Зміїний. Потопили гордість російського флоту українські ракети “Нептун”. Росія спростовує інформацію про удар ракетами: за офіційною версією РФ, на кораблі просто розпочалася пожежа і здетонували боєприпаси. Пізніше Міноборони РФ повідомили, що крейсер затонув під час відбуксування до порту.

До вибуху на “Москві” найдорожчою тратою для Росії був великий десантний корабель “Саратов” – 400 мільйонів доларів. Затонув він 24 березня після обстрілу українськими ракетами. “Саратов” доправляв військову техніку окупантам та брав участь у анексії Криму 2014 року.

На третьому місці – десантний літак ІЛ-76. Його вартість – 86 мільйонів доларів. Літак був збитий 26 лютого з російським десантом на борту.

На Харківському напрямку ЗСУ знищили танк Росії – Т-90М. На думку європейських експертів, Т-90М є найтехнологічнішим і найбоєздатнішим танком у Росії. Вартість танка Т-90М залежить від версії та комплекту модернізації – експортна вартість становить близько 2,5 млн доларів, а вартість наймодернізованішої версії сягає 4,3 млн доларів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com