ЗСУ почали витісняти росіян з позицій на Харківщині – Волошин

26.05.2024, 18:03
159281

Сили оборони України зупинили ворога на півночі від Харкова та продовжують тут вибивати росіян з позицій.

Читайте також: У Єврораді відреагували на російський удар по “Епіцентру” в Харкові

Про це повідомив речник ОСУВ “Хортиця” Назар Волошин в ефірі телемарафону, як пише УНІАН, коментуючи ситуацію на Харківському напрямку. “На Харківщині Сили оборони зупинили ворога на напрямку Стрілеча – Глибоке й успішно вибивають його якраз з тих позицій. На напрямку наступ зупинений, зараз ведеться системна робота, щоб вибити противника з позицій. Противник, звісно, мав певний успіх на напрямках Вовчанському та Стрілеча – Глибоке. Він зараз намагається насичувати ці напрямки технікою та живою силою, щоб не дати Силам оборони повною мірою перехопити тактичну ініціативу на полі бою”, – зазначив Волошин.

За його словами, ворог не полишає спроб прорвати оборону наших підрозділів біля Липців, Вовчанська, Тихого та Стариці. “За вчора на тому напрямку було здійснено 13 бойових зіткнень. Бойові дії відбувалися в районах населених пунктів Нескучне та Стариця. Штурмові дії також відбулись в районі Липців – без успіху для ворога”, – повідомив речник ОСУВ “Хортиця”.

Він зазначив, що ворог не полишає спроб тиснути на Вовчанськ і Липці, але завдяки нашим діям, росіяни “застрягли” на дорозі в Липці та “повністю загрузли” біля Вовчанська. На сьогодні окупаційна армія намагається продовжувати штурмові дії міста Вовчанськ піхотними підрозділами.

“Вся Харківщина потерпає, звісно, від ракетних та авіаційних ударів російських терористів. Ворог застосовує керовані авіаційні бомби, наносить авіаудари й ракетами по цивільній інфраструктурі та жилих масивах. Тільки за вчора було завдано трьох ракетних ударів і випущено шість ракет. КАБами окупант б’є по Харкову, Дергачах, Куп’янську-Вузловому, Вовчанську, який противник, на жаль, рівняє із землею”, – зауважив Волошин.

За його даними, ворог також не полишає спроб і продовжує штурмові дії в районі Часового Яру і околиць міста. На тому напрямку тривають інтенсивні бої, бойові дії в районі Іванівського та підступах до Часового Яру. “Ворог намагається зачепитися будь-якою ціною за місто… При штурмах ворог використав минулої доби бронетехніку. Раніше ворог проводив штурмові дії, в більшості, з використанням малих піхотних груп і мало використовував бронетехніки. Наразі застосовується вже бронетехніка”, – зазначив Волошин.

За його словами, збільшилась кількість штурмових дій в напрямку Білогорівки. “В районі Білогорівки ворог не полишає спроб прорвати наші позиції. Також російська пропаганди використовує дезінформацію, що той населений пункт впав, що ми його здали. Інформація ця не підтверджується. Населений пункт перебуває наразі під контролем Сил оборони, і ворог несе на тому напрямку великі втрати”, – підкреслив Волошин.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com