“Зупиніться і вийдіть зі штабу Зеленського”, – Порошенко публічно звинуватив Данилюка

16.04.2019, 11:29
21120

Президент України Петро Порошенко звинуватив екс-міністра фінансів Олександра Данилюка в конфлікті інтересів через його роботу у виборчому штабі Володимира Зеленського. Про це він заявив, 15 квітня, під час ефіру на каналі ICTV.

Читайте також: Показали відео, де Порошенко вживає заборонений лікарями RedBull після мітингу на Олімпійському

″Пан Данилюк, коли готувався позов до Лондонського суду, де-факто забезпечував позицію України щодо захисту інтересів держави проти ПриватБанку, проти Ігоря Коломойського. А на сьогоднішній день, коли звільнився, перейшов в штаб, де одним з керівників працює Андрій Богдан, який представляє Коломойського в суді проти України і представляє Зеленського в штабі. В юриспруденції, Олександре, це означає конфлікт інтересів. Конфлікт інтересів – це злочин, тому що ви, маючи в своєму розпорядженні таємну інформацію щодо позиції держави, пішли працювати в штаб, де працює Богдан, який представляє Коломойського″, – заявив Порошенко.

Він закликав Данилюка ″виконати закон і дистанціюватися″.

Екс-міністр фінансів Данилюк відповів, що інформація про ПриватБанк не є секретною, всі рішення були прийняті прозоро і йому немає що приховувати. Також він зазначив, що Порошенко та генпрокурор Юрій Луценко ″насправді заважали міністру фінансів, керівництву ПриватБанку захищати інтереси України в Лондонському суді″.

Екс-глава Мінфіну нагадав, що вимагав відставки Луценка. Данилюк стверджує, що Порошенко ″дуже наполегливо попросив″ його поділитися інформацією про Лондонський суд з генпрокурором, який зустрічався з Коломойським в Амстердамі. Екс-міністр підкреслив, що він не мусив ділитися цією інформацією з Луценком, тому що мова йде про позов ПриватБанку в Лондонському суді.

″І було дуже багато запитань до наших правоохоронних органів щодо того, в чиїх інтересах вони працювали″, – зазначив Данилюк.

Порошенко заявив, що ″правова позиція позивача в Лондонському суді є абсолютною таємницею″.

″Хочу підкреслити, що я не знаю і не маю права знати цю правову позицію. Ніколи її не чув, тому що це порушення закону. А пан Данилюк знає і сьогодні він працює в штабі, в якому працюють люди Коломойського. Зупиніться і вийдіть з цього штабу, тому що це називається конфлікт інтересів ″, – сказав Порошенко.

Нагадаємо, 18 грудня 2016 року Кабінет міністрів прийняв рішення про входження держави в капітал Приватбанку. Згідно з цим рішенням, держава в особі Міністерства фінансів стала власником 100% акцій.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com