“Зустрітись зі своїм народом”: Кирило сподівається відвідати Україну

31.01.2019, 12:49
9867

Глава Російської православної церкви патріарх Кирило сподівається, що зможе відвідати Києво-Печерську лавру і зустрітися з віруючими УПЦ.

Читайте також: УПЦ МП вважає анексований Крим українською територією

Про це повідомляє УНН.

“Я сподіваюся на те, що Господь сподобив мене ще на те, щоб відвідати Україну. Політична ситуація і кон’юнктура – це такі скороминущі явища. Сьогодні – одні політичні сили, потім інші … У мене зберігається надія, що я зможу помолитися в Києво-Печерській лаврі, зустрітися зі своїм віруючим народом, з єпископатом Української церкви, який сьогодні героїчно відстоює канонічне православ’я”, – сказав патріарх.

Глава РПЦ висловив упевненість, що “духовна, культурна, цивілізаційна єдність росіян і українців сильніше, ніж тимчасові політичні схеми і моделі, які працюють на руйнування цієї єдності”.

Патріарх висловив думку, що краще за все те, що відбувається в світовому православ’ї в зв’язку з діями Константинополя в Україні характеризує слово “криза”.

“Де розкол, там злість. Ми ж бачимо це: захоплення храмів, побиття священиків … Чи може слово Боже і правда Божа поширюватися за допомогою насильства, обману, за допомогою опори на політичні сили, чи може воля Божа поширюватися за допомогою тієї чи іншої політичної партії? Та ніколи”, – сказав він.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com