Звели барикади та підпалили 40 автівок: Франція протестує через вбивство студента (фото)

29.06.2023, 16:00
143018

У Франції тривають масштабні заворушення після смерті 17-річного студента Ноеля. Він був убитий поліцейськими, коли намагався втекти від них.

Читайте також: Ворог затримує дітей на тимчасово окупованих територіях, щоб тиснути на батьків

Про це пише Бі-бі-сі.

Інцидент стався в Нантері, одному з передмість Парижа. Очевидець зняв на відео момент стрілянини поліції. Ролик було розміщено в соціальних мережах. Адвокат сім’ї загиблого заявив, що поліція “стратила” підлітка і пообіцяла порушити позов проти двох офіцерів, причетних до події.

Міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманін висловив співчуття родині і сказав, що один із двох причетних до інциденту офіцерів перебуває під вартою для допиту, і триває розслідування.

“Я закликаю до спокою і до того, щоб правда вийшла назовні”, — додав він.

Однак, як повідомляється, увечері 28 червня в Нантер довелося відправити близько 1200 поліцейських через масові заворушення, які там спалахнули. Протестувальники підпалили близько 40 автомобілів, звели барикади, запустили феєрверки і підпалили будівлю, що належить ратуші в Мант-ла-Жолі.

У Нантері, паризькому передмісті, де народився Наель, поліція змушена була відступити під натиском протестувальників, повідомляє Le Monde.

Вночі протестувальники по всьому Парижу нападали на поліцейські дільниці.

Особливо гострою була ситуація у районі Пабло-Пікассо, де молоді люди вийшли на вулиці після заходу сонця та вступили у сутички з поліцією.

Сутички демонстрантів із поліцією були також у Ліллі та Ам’єні на північ від французької столиці.

У місті Ренн близько 300 людей зібралися, щоб вшанувати пам’ять підлітка, дехто з них запалили вогнища, однак поліція розігнала протестувалників.

Демонстрації також відбулися на півдні країни, у Тулузі та Ліоні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com