Звільнення скандальної професорки Фаріон: з’явилася інтрига

17.11.2023, 23:08
149980

У п’ятницю, 17 листопада, користувачі Facebook зауважили зникнення зі сторінки Національного університету “Львівська політехніка” у цій соціальній мережі допису з повідомленням про звільнення професорки Ірини Фаріон та фотографією наказу.

Читайте також: “Не очманілі? Тоді упороті”: Фаріон продовжує “мовні війни” – що нового наговорила

Упродовж дня мало не під кожним постом на офіційному акаунті “Львівської політехніки” у коментарях з’являлися запитання, куди зник допис про звільнення скандальної викладачки, мовознавиці та громадської діячки.

Тим часом на веб-сторінці НУ “Львівська політехніка” залишилося повідомлення про те, що цей вищий навчальний заклад “з 16 листопада 2023 року розриває трудову угоду з професоркою кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Іриною Фаріон”.

Причиною звільнення вказано п.4 ст. 41 Кодексу законів про працю, тобто вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи.

Користувачі Facebook також зауважили, що міністр освіти і науки Оксен Лісовий теж відредагував свій допис у соцмережі і видалив фото копії документу про звільнення Фаріон. Сам допис залишився без змін.

“Позиція міністерства незмінна – людям, які не розділяють цінності гідності та не відчувають поваги до воїнів, немає місця в системі освіти. Сподіваюсь, СБУ у межах відкритого кримінального провадження дасть справедливу оцінку висловам та діям вже колишньої викладачки Львівської політехніки”, – йдеться у повідомлення Оксена Лісового.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com