Звірства в Бучі: журналісти NYT ідентифікували 22 окупантів, які вбивали українців (фото)

23.12.2022, 10:03
132985

Журналісти ідентифікували 22-х російських військових, які вбивали цивільних у Бучі під час окупації міста в березні 2022 року. Це бійці 234-го десантно-штурмового полку РФ.

Читайте також: Зеленський дорогою додому зустрівся із Дудою та розповів деталі переговорів із Байденом (відео)

Про це повідомляє The New York Times.

Так, журналісти проаналізували записи телефонних розмов, документи, інтерв’ю та тисячі годин відео. Результати свідчать, що російський десантний підрозділ у березні в Бучі убив десятки людей на вулиці Яблунській. Загарбники також відбирали мобільні телефони у жертв і одразу телефонували до Росії чи на російські телефонні номери.

Українська влада надала виданню базу даних всіх телефонних дзвінків і повідомлень, здійснених до Росії з Бучанського регіону протягом березня. Журналісти збирали у родичів загиблих їхні номери телефонів і перевіряли, чи ці номери в наданій базі. Вдалося з’ясували, що російські військові регулярно телефонували з телефонів жертв до РФ, і нерідко робили це лише через кілька годин після вбивства цивільних.

Журналісти також порозмовляли із самими окупантами та їхніми родичами. Двоє підтвердили, що вони були в 234-му полку і “служили в Бучі”. Керував цими операціями командир полку Артем Городілов, і це підтвердили російські військові.

Видання наголошує на наявності й інших доказів про те, що воєнні злочини в Бучі скоювали саме російські десантники 234-го полку. Зокрема, про це свідчить символіка, яку ворожі війська намагалися приховати на своїй залишеній у Бучі техніці, а також – документація та особисті записи загарбників.

Так, в одному із записів на папері зазначений номер військової частини псковських десантників – в/ч 74268. Окрім того, російські солдати залишили в Бучі нарукавні знаки полку. А ще техніку 234-го полку фіксували в місцях розстрілу жертв.

Загалом журналісти встановили особи 22 окупантів із 234-го полку, а також ідентифікували тіла 36 жертв ворога на вулиці Яблонській.

В Мережі опублікована мапа з місцями, де були виявлені тіла.

Не можна точно стверджувати, що саме ці російські солдати вбили тих чи інших цивільних у Бучі. Проте про перебування 234-го полку в Україні свідчить також інша інформація. Зокрема, відомо, що перед вторгненням Росії Городілов перебував у Білорусі серед російських військових. Схожого на нього командира також фіксували в Бучі. Чоловік був помічений із двома охоронцями, коли ходив вулицями міста біля тіл убитих українців.

Зауважимо, що після звільнення Київщини, коли світ дізнався про звірства окупантів у Бучі, Городілова та інших російських загарбників нагородили в Росії орденами “Мужності”.

Додамо, що 234-й полк входить до складу 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії, яку Офіс генпрокурора України підозрює у звірствах в Бучі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com