Звинувачують у геноциді та тому, що не бере хабарі: кандидати у президенти висловили свою думку щодо Супрун

15.02.2019, 10:12
12090

П’ятеро кандидатів у президенти України в ефірі ток-шоу “Право на владу” на телеканалі “1+1” висловили свою думку щодо в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун та медичної реформи, яку вона запроваджує, передає ТСН.

Читайте також: За втручання в роботу суду: ДБР відкриє справу проти Супрун

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко, соратник якого ініціював суд щодо звільнення Супрун, вважає, що її незаконно призначили на посаду через її начебто подвійне громадянство. Також Ляшко розкритикував медичну реформу, назвавши її “геноцидом”.

“Під приводом медичної реформи закривають ФАПи, закривають лікарні, немає державного контролю за цінами на ліки, внаслідок чого кожен другий українець не може купити ліки і не лікується”, – сказав кандидат.

“Я не хочу, щоб вона проводила ту політику, яка позбавляє українців можливості лікуватися і отримувати медицину”, – додав Олег Ляшко.

Кандидат у президент від “Опозиційного блоку” Олександр Вілкул також звинувачує Супрун у “геноциді українського народу”. Вілкул вважає, що саме при Уляні Супрун до України повернулися епідемії таких хвороб як кір. Також кандидат закидає їй найнижчий рівень дитячої вакцинації.

Вілкул критикує медичну реформу, заявляючи, що вона передбачає закриття лікарень та запровадження платної медицини. Окрім того, він стверджує, що іноземці крадуть гроші на закупівлі ліків для українців. Також він незадоволений якістю ліків, які постачаються до України.

“Уляна Супрун – це геноцид українського народу. Її потрібно не лише вигнати з посади, а й зробити так, щоб вона не встигла втекти і понесла відповідальність за увесь цей геноцид та соціальні експерименти, які вона робить”, – заявив Вілкул.

Мер Львова та кандидат у президенти від ВО “Самопоміч” Андрій Садовий впевнений, що ситуація з відставкою Супрун – це політична гра, яка має на меті відволікти увагу людей від реальних проблем.

“Я вважаю, що все це є велика політична гра, щоб відволікати людей від реального стану. Однією рукою її знімають [з посади], а іншою рукою її вертають. Тобто, це просто обман, велике шахрайство. І це шахрайство потрібно припиняти”, – сказав Садовий.

При цьому кандидат впевнений, що Супрун – не хабарниця: “В Україні важко щось скрити. Про кожного міністра люди розкажуть правду. Я багато чув різного, але я не знаю жодного випадку, щоби Супрун брала якісь хабарі”.

Кандидат у президенти від партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко вважає, що питання охорони здоров’я – це не питання Супрун. На його думку має бути відповідна державна політика.

“Нам треба Міністерство охорони здоров’я і політику охорони здоров’я, а не “міністерство лікування хвороб”. І я вважаю, що президент, який має важелі впливу, повинен одне з перших засідань провести саме щодо розробки політичної стратегії охорони здоров’я”, – заявив Гриценко.

Ще один кандидат Віталій Скоцик переконаний, що на президентові лежить політична відповідальність за стан здоров’я і безпеку українців. Кандидат стверджує, що за роки президентства Петра Порошенка кількість населення України зменшилася майже на мільйон людей. Скоцик називає це “геноцидом українського народу”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com