Зима вже близько: синоптики розповіли українцям, до якої погоди готуватися у найхолоднішу пору року

9.11.2021, 20:25
104770

Зима 2021-2022 в Україні буде теплішою за попередні, а найбільш аномально теплим стане січень. Так, середня місячна температура очікується на 2-3 градуси вище норми, що відповідає початку зими. Така температура може протриматися всю зиму з короткочасним похолоданням.

Читайте також: Які наслідки коронавірусної інфекції для організму?

Такими прогнозами з “УНІАН” поділилися синоптики.

Так, за словами завідуючої відділом прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віри Балабухвзимку середня температура за сезон буде на 1-1, 5 градусів вище торішніх значень.

За словами синоптикині, приблизно в 60% днів зими переважатиме більш аномально тепла погода. Але ще залишається 40%, коли погода може бути на рівні норми або нижче норми. Взимку також можна очікувати потоки арктичного холоду, оскільки буде більш активним потік Ельніньо в Тихому океані. Він збільшує ймовірність циркуляції арктичного повітря на тлі теплої зими.

Що стосується опадів, то цієї зими, найімовірніше, вони будуть в межах норми. Не очікується затяжних снігопадів або довгих періодів без снігу. Однак більш точно спрогнозувати рівень опадів не можна, адже такий прогноз можна зробити тільки за 5 днів до певної дати.

Не можна також сказати, чи буде зима затяжною. За словами метеорологів, ще занадто рано давати прогноз зими, краще це робити хоча б наприкінці листопада.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com