Зимовий наступ Путіна в Україні провалився – BILD

10.01.2024, 08:30
152647

Зимовий наступ російського диктатора Володимира Путіна в Україні провалився.

Читайте також: Скандал з Гринкевичами: Міноборони розриває договори з компаніями бізнесмена

Про це пише BILD.

Відтоді, як російські сили розпочали наступ у Донецькій і Харківській областях, минуло вже три місяці. Наразі російським військовим не вдалося нічого добитися, крім загибелі тисяч своїх солдатів і втрати понад 400 одиниць бойової техніки.

Росія так само далека від захоплення Куп’янська в Харківській області та Авдіївки в Донецькій області, як і торік у жовтні.

“На північ від Авдіївки російські солдати зав’язли біля невеликого села Петрівське – українська армія утримує там оборону за допомогою дронів-камікадзе та бронетранспортерів Bradley. Кілька місяців на цій ділянці фронту не відбувається серйозних змін, тому росіяни наразі не можуть оточити Авдіївку”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, на північ від Куп’янська, який українські війська звільнили восени 2022 року, російська армія застрягла біля села Синьківка. Тут танкові роти ЗС РФ одна за одною натикаються на мінні поля, втрачаючи техніку. З російськими солдатами тут насамперед борються за допомогою касетних боєприпасів і гранат, які скидаються з дронів.

“За російськими атаками за участі тисяч солдатів у листопаді та грудні були дрібніші зіткнення, які тривають протягом останнього тижня. Росії, вочевидь, доведеться знову збирати резерви, перш ніж вона зможе вкотре перейти в наступ”, – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com