1 млрд доларів за націоналізацію Sense Bank: російські олігархи судитимуться з Україною

6.01.2024, 13:00
152464

Зареєстрована в Люксембурзі ABH Holdings SA подала позов до Міжнародного центру з вирішення інвестиційних спорів (ICSID) проти України більш ніж на $1 млрд через націоналізацію Sense Bank (колишній “Альфа-банк Україна”). Про це повідомляє прес-служба компанії.

Читайте також: Рогозін написав донос на олігарха Фрідмана, який повернувся в Москву

Правовою основою позову є договір між Бельго-Люксембурзьким економічним союзом та Урядом України про взаємне залучення та захист інвестицій.

ABH Holdings представляє інтереси структур “Альфа-Банку”. Російські олігархи Михайло Фрідман і Петро Авен з “Альфа-Груп” є акціонерами цієї компанії.

“Поєднуючи методи корпоративного рейдерства і військової спекуляції, українська влада незаконно відібрала банк у його законних власників, бенефіціарів і акціонерів, включаючи UniCredit Bank і The Mark Foundation for Cancer Research. ABHH усвідомлює, що Україна, не маючи реальної надії на законну перемогу в цьому арбітражі, почала закулісну кампанію, звинувачуючи акціонерів ABHH в різних вигаданих порушеннях. В основі цього лежить свого роду необгрунтовані і незаконні кримінальні звинувачення, які традиційно становили частину моделей корпоративного рейдерства в колишніх радянських державах. ABHH ретельно зафіксував всі випадки “чорного піару” України і розгляне можливість передачі їх в міжнародний арбітраж”, – сказано в заяві.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com