10 років без Вітні Г’юстон: слухаємо незабутні хіти американської попдіви

11.02.2022, 12:02
111195

11 лютого 10 років тому зупинилося серце американської поп-, соул- і ритм-енд-блюзової виконавиці Вітні Г’юстон. Її не стало в 48 років. 2012 року напередодні 54-ї церемонії нагородження “Ґреммі” співачка померла в готельному номері Beverly Hilton. Тогорічний музичний захід присвятили видатній артистці.

Читайте також: На Нацвідборі до Євробачення може спалахнути скандал через Тіну Кароль, Wellboy і гроші

До творчої атмосфери Г’юстон звикала ще з дитинства: її мати Сіссі та двоюрідна сестра Дайон Ворвік були знаними у світі ритм-енд-блюзу, соул і ґоспел-музики. В 11 років вона починає співати в хорі баптистської церкви в Нью-Йорку. Також часто їздила на гастролі з матір’ю та виступала як беквокалістка Чакі Хан.

На початку 1980-х Г’юстон мала два контракти зі звукозаписувальними компаніями. 1983 року підписала контракт з американським лейблом Arista Records.

Шалену популярність здобула після виходу стрічки “Охоронець” 1992-го. У фільмі зіграла головну роль. А її хіт Will Always Love You з кінокартини став продаванішим синглом серед співачок в історії музики.

За творчу кар’єру Г’юстон здобула понад 400 нагород, серед яких сім статуеток “Ґреммі”, 31 нагорода Billboard Music Award, 22 нагороди American Music Award і премія “Еммі”.

Gazeta.ua пропонує згадати культові пісні, за які світ полюбив Г’юстон і які переслуховує досі.

I Wanna Dance with Somebody (1987)

Перший сингл Г’юстон з її другого альбому Whitney. Співачка здобула “Ґреммі” за цю пісню.

I Have Nothing (1992)

Г’юстон прославилася завдяки амплуа попвиконавиці. Але вирішила заспівати в стилі соул. Тоді зірка переживала складні часи, тому пісня наповнена неймовірними емоціями.

I Will Always Love You (1992)

Кавер пісні Доллі Партон став найвідомішим із творінь Г’юстон. Цим ніжним синглом співачка дала зрозуміти фанам, що більше не повернеться до традиційних попсинглів.

Run to You (1993)

Саундтрек до “Охоронця” номінували на “Оскар”. Однак статуетку забрала композиція A Whole New World з мультфільму про Алладіна.

Million Dollar Bill (2009)

Остання відеоробота співачки. У синглі Г’юстон знову звернулася до стилістики 1980-х і змішала поп і соул. Це був останній її хіт.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com