Новий очільник СБУ працював у МВС за часів Януковича

18.07.2022, 16:02
124119

Президент Володимир Зеленський призначив першого заступника голови СБУ Василя Малюка тимчасовим очільником Служби безпеки.

Читайте також: Зеленський відсторонив від посади голову СБУ Баканова

Про це йдеться в указі президента №504/2022 від 18 липня.

Напередодні Зеленський усунув Івана Баканова від виконання обов’язків голови СБУ.

Хто такий Василь Малюк?

У 2005 році він здобув вищу юридичну освіту в Національній академії СБУ за спеціальністю «правознавство». За час служби у регіональних управліннях СБУ Малюк обіймав різні посади: від оперуповноваженого до заступника начальника управління — начальника відділу з боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Від січня 2020-го працював у центральному управлінні СБУ як перший заступник начальника Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ. А вже у березні 2020-го Зеленський призначив його заступником очільника СБУ та начальником управління з боротьби з корупцією. На цій посаді Малюк був до липня 2021 року.

У лютому 2022-го його менш ніж на два тижні призначали заступником міністра внутрішніх справ. З посади звільнили через перехід на іншу роботу. 3 березня його призначили першим заступником голови СБУ.

У довідці на сайті СБУ вказано, що Малюк — учасник бойових дій. У березні 2022-го президент надав йому військове звання бригадного генерала.

Видання «Українська правда» із посиланням на джерела називало Малюка наближеним до заступника керівника ОП Олега Татарова. Журналісти помітили працівника СБУ на дні народженні Татарова.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com