15–річний хлопчик два місяці був у комі і помер: мажорку з Полтави, яка збила дитину на переході, суд визнав невинною (фото)

26.11.2020, 11:35
90079

Відома полтавська рестораторка Наталія Саєнко, яку раніше ловили на кермуванні у нетверезому стані, переїхала на пішохідному переході 15-річного Артем Левченка. Хлопець два місяці пробув у комі, але медикам не вдалося його врятувати. Дитина померла на саме Різдво. Тим часом горе-водійку спершу відпустили додому з-під варти, а потім і зовсім виправдали. Про це розповідає місцеве видання “Полтавщина”.

Читайте також: Зарубав сокирою та сховав тіло біля кладовища: на Полтавщині жорстоко вбили 17-річну дівчину (фото)

ДТП сталася 6 листопада 2018 року. У центрі Полтави на пішохідному переході елітний “Мерседес” збив людину. За кермом перебувала відома місцева бізнесменка, власниця кілької ресторанів Наталія Саєнко. Постраждав 15-річний велосипедист Артем Левченко.

Удар авто був настільки потужним, що в авітівці зім’ялося крило та розтрощилося лобове скло. На місце ДТП відразу прибула карета швидкої допомоги.

Очевидці були шоковані тим, що поки медики рятували постраждалу дитину, винуватиця ДТП разом з чоловіком швидко почали знімати з автомобіля номерні знаки й стирати відеозапис із реєстратора.

Місцеві мешканці повідомляють, що впродовж тривалого часу справу про ДТП намагалися зам’яти.

Так, коли справу почали розслідувати, стало відомо, що камери спостереження в цьому місці в день ДТП раптово не працювали. За словами людей, за всіма цими процесами слідкував прокурор, однак з його боку не було помітно намагань щось з’ясувати.

Впродовж двох місяців після смертельної аварії 15-річний Артем перебував у лікарні у важкому стані. Медики намагалися його врятувати, однак усе було марно. Дитина два місяці пробула у комі та померла на саме Різдво — 7 січня 2018 року.

За два дні після смерті дитини, 9 січня 2018 року, винуватиці ДТП Наталії Саєнко повідомили про підозру. Суд посадив жінку під цілодобовий домашній арешт, однак згодом пом’якшив його до нічного домашнього арешту, а пізніше повернув жінці “Мерседес”, на якому вона скоїла аварію. Тим часом у лютому цього року рестораторку звільнили і від нічного домашнього арешту, змінивши його на особисте зобов’язання.

У середу, 25 листопада, суддя Октябрського райсуду Полтави Анатолій Савченко визнав жінку невинною. Вирок зачитували дві години. Суддя сказав, що жінка не могла уникнути зіткнення, адже хлопець нібито виїхав на пішохідний перехід, хоча мав перетинати проїжджу частину, перевозячи велосипед у руках. Повідомляється, що під кінець засідання винуватиця ДТП навіть заплакала.

Тим часом сторона потерпілих шокована таким рішенням. Обвинувачення наголошувало на тому, що в момент ДТП жінка спілкувалася по мобільному телефону. Втім, суд назвав таке твердження недоведеним. Відтак арешт майна й посвідчення водіяскасували.

Адвокат потерпілих заявив, що сім’я оскаржуватиме цей вирок. Тим часом рідні загиблого хлопця заявляють, що на совісті рестораторки аж дві смерті — напередодні засідання, вранці 24 листопада помер і дідусь Артема.

Цікаво, що місцеві ЗМІ розповідають, що винуватицю ДТП Саєнко і раніше ловили на порушенні ПДР. Зокрема, у квітні 2016 року вона їхала за кермом п’яною, за що згодом сплатила штраф.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com