16-річна харків’янка почала народжувати просто у черзі на кордоні: маленький син змінив плани родини

25.03.2022, 17:00
115612

У вагітної школярки-біженки з Харківщини перейми почалися просто в черзі на пункті пропуску за кордон до Польщі. 16-річна Настя з Лозової не витримала тисняви на пішохідному перетині кордону.  Нині юна мама і бабуся – на Львівщині, й кажуть, що передчасною появою дитина вирішила за них – залишитися в рідній країні.

Читайте також: Канада та Японія завдають новий удар санкціями по кремлю

Про це йдеться в ТСН.

«Дуже важко вагітність протікала, тому хотіли ми хотіли перетнути кордон», – каже мама породіллі.

Останні тижні вагітності шістнадцятирічна Настя провела у підвалі магазину рідного міста Лозова.  Вивозити за кордон доньку якнайдалі від війни, вирішила мама.

У пішохідній черзі вагітній школярці стало погано і почались передчасні перейми. «Були перейми, забрала швидка. Ми народили хлопчика Діму, 3800», – розповідає молода мама.

Немовля  з перших днів у волонтерському центрі Новояворівска, що неподалік  кордону. Тут малюку дали усе необхідне і поселили родину в кімнату в гуртожитку училища серед таких самих втікачів від війни. У гуртожитку Настя обживається і визнає – син вирішив за них –  не покидати  рідну країну. «Він «виліз» у 38,5, а мав сидіти до 40 тижня ,спеціально, щоб я не поїхала, а я і не хотіла фактично їхати, у мене були сльози», – розповідає дівчина.

У тимчасовій оселі родина зізнається, поки тут на Львівщині звучать сирени та падають ракети – все ще страшно. «Найгірше, що могло передбачити, що в мене онук народиться у війну», – каже бабуся хлопчика.

«Страшно за дитину, вбивають дітей» , – додає Настя.

Але життя не відкладають, уже планують хрестини і знайшли хрещену, яка допомагає родині на новому місці.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com