160 українських пасажирів вже дві доби не можуть вилетіти з Італії до Києва

10.01.2020, 14:50
59362

Українські пасажири авіакомпанії Ernest Airlines у зв’язку з боргами авіакомпанії перед Міжнародним аеропортом Київ дві доби не можуть вилетіти з Італії до Києва. Повідомляють ФАКТИ.ICTV з посиланням  на юрисконсульта Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (EUAM Ukraine) Володимира Беленького. 

Читайте також: В Ірані розбився український літак із 180 пасажирами на борту (фото, відео)

“Поки всі експерти зайняті розслідуванням авіакатастрофи МАУ в Ірані, наші громадяни − 160 пасажирів −  не можуть вже дві доби вилетіти з Італії додому. За інформацією, озвученою Хендлінгова компанією в аеропорту Неаполя, Міжнародний аеропорт Київ ім. Ігоря Сікорського не приймає літак через борги”, − написав він на своїй сторінці в Facebook.

Джерело в аеропорту підтвердив агентству Інтерфакс-Україна наявність заборгованості авіакомпанії за обслуговування повітряних суден перед аеропортом.

За словами Беленький, спочатку був скасований рейс Ernest Airlines з Одеси та інших міст у Рим, запропонувавши людям вилетіти рейсом, що залишився – Неаполь−Київ, однак пасажири не можуть вилетіти і з Неаполя.

Читайте також: Українським авіакомпаніям заборонили польоти в Іран та Ірак: деталі

“Рейс повинен був полетіти 9 січня о 15.00, потім о 17.00, потім о 21.00. У результаті людей розвернули у гейта, сказали забирати валізи, рейс скасований. Довго вирішували з розселенням і хто буде за це платити.  Сьогодні, 10 січня, рейс мав вилетіти о 9.00, всі знову дійшли до гейта і знову рейс скасували. Коли буде виліт не зрозуміло. Люди відмовляються йти від гейта”,− пояснив він.

Міжнародний аеропорт Львів на своїй сторінці в Facebook також опублікував інформацію про скасування двох і затримці чотирьох рейсів Ernest Airlines.

“Рейси EG298/EG297 Львів−Венеція−Львів скасовані. Пасажирам буде повідомлено про скасування і перебронювання квитків. Рейс EG223 Мілан (Бергамо) −Львів затримується з вильотом з Мілана до 15.00 (планово− 7.00)”, − зазначено в повідомленні аеропорту.

Читайте також: Експерти визначили найбезпечнішу авіакомпанію світу

Крім того, час вильоту рейсу EG278 зі Львова в Неаполь переноситься з 9.20 на 17.40.

Відповідно, зворотний рейс EG277 затримується з вильотом з Неаполя до 20.30 (за планом − в 12.45).

Рейс EG224 Львів−Мілан (Бергамо) затримується вильотом зі Львова о 23.20 (планово 20.40).

Ernest Airlines з 13 січня 2020 року припинила продаж квитків на всі рейси через призупинення дії ліцензії авіакомпанії за рішенням Національного управління цивільної авіації Італії (ENAC).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com