18-річним юнакам можуть вручити повістку: в ЗСУ розповіли, що це означає

20.12.2023, 17:32
151631

Юнакам у 18-річному віці можуть вручити повістку. В такому разі їм потрібно з’явитись до свого територіального центру комплектування та соціальної підтримки та пред’явити довідку про навчання або приписне свідоцтво ТЦК, яке оформляють ще з 17 років. Про це розповів начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Читайте також: “Ми почали втрачати політичні відносини”: Зеленський про конфлікт з Польщею щодо зерна

“А ще краще – мати ці всі документи при собі і всі ці питання відразу знімаються. Повістка – це не відправка на фронт. Повістка – це для уточнення облікових даних”, – зазначив військовий.

Він пояснив, що приписка до призовних дільниць відбувається взагалі з сімнадцяти років – ще коли юнаки навчаються в школі. Вони проходять первинний медичний огляд і, відповідно, вже стають на військовий облік у своїх ТЦК. Тому що для вступу у вищі навчальні заклади, заклади середньої технічної освіти необхідно мати приписне свідоцтво зі свого центру комплектування.

На питання, чи можуть у 18 років відправити на фронт, представник Сухопутних військ нагадав, що наразі ще дійсна військова строкова служба. Йдеться про категорію призовників віком від 18 до 27 років. Однак такі чоловіки зараз в рамках мобілізації не призиваються.

“Коли така категорія людей хоче захищати Батьківщину – вони це можуть зробити на добровільній основі. Це ж стосується студентів. Наприклад, якщо студент навчається, його вік до 27 років і з якихось причин він взяв академвідпустку чи його відрахували з вищого навчального закладу, але він має навчатися на стаціонарі – то він під мобілізацію не підпадає. Під мобілізацію на даний момент підпадають чоловіки віком від 27 років”, – додав Фітьо.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com