24 міста опинилися під загрозою зриву опалювального сезону через борги виробників тепла, – “Нафтогаз”

30.10.2020, 13:12
87836

Підприємства теплокомуненерго у 24 населених пунктах мають критичні борги за газ, що ставить під загрозу старт опалювального сезону.

Читайте також: Кабмін затвердив оновлений статут “Нафтогазу”

Як інформує Главком, про це повідомляє прессужба “Нафтогазу”.

У компанії підкреслили, що, крім столиці, боржники також залишаються у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Київській, Луганській, Одеській, Полтавській, Харківській, Херсонській, Черкаській та Чернівецькій областях.

“13 областей України вже увійшли або розпочинають опалювальний сезон. Там нема жодного міста, де виробник тепла має критичну заборгованість”, – йдеться у повідомленні.

Компанія завчасно публікує перелік критичних боржників, аби мешканці кожної області могли перевірити, чи входить до нього місцеве (регіональне) підприємство ТКЕ, а засновники таких підприємств могли попередити розвиток проблеми.

Йдеться про виконання обов’язкових умов постачання газу, що передбачені постановою Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 р. №867.

Зазначається, що до таких умов, зокрема, належить підписання договору з “Нафтогазом” відповідно до законодавства, а також виконання однієї з трьох наведених нижче умов:

дотримання рівня розрахунків не нижче 90% за усіма укладеними з НАК “Нафтогаз України” договорами (без урахування штрафних санкцій). Для виробника теплової та електричної енергії, управління майном якого здійснює Фонд державного майна, не нижче 60%;

або укладення та виконання договору з НАК “Нафтогаз України” про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ згідно з типовим договором у межах реалізації Закону України “Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії”;

абоподання та виконання виробником погодженого виконавчим органом відповідної місцевої ради графіка погашення заборгованості, а також здійснення поточних розрахунків за використаний природний газ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com