4 тисячі українських військових пройдуть навчання в Чехії

9.06.2024, 10:00
160027

Цього року Чехія може навчити 4 тисячі українських військових, але на власній території. Відправляти своїх інструкторів до України Прага не планує, заявила в інтерв’ю ČTK міністр оборони Яна Чернохова.

Читайте також: Макрон запропонував Байдену відправити військових до України: що відповів лідер США

За її словами, з огляду на географічну близькість двох країн відправляти чеських інструкторів безпосередньо в Україну немає потреби.

Чернохова зауважила, що торік в Чехії підготовку пройшли 4 тисячі українських солдатів, і стільки ж затверджено на цей рік. За її словами, виконання цих планів залежатиме від темпів мобілізації в Україні.

“Коли ми отримуємо інформацію, що тур заповнений, ми надаємо наші навчальні приміщення та інструкторів. Я думаю, що це того варте”, – сказала Чернохова.

За словами Чернохової, Франція та інші країни розглядають це питання через їхню географічну віддаленість від України. У їхньому випадку транспортування українських військових не мало б матеріально-технічного сенсу. Чеська Республіка, з іншого боку, не повинна це робити з тієї ж причини – географічної.

“Від словацько-українського кордону до нашої Лібави кілька сотень кілометрів. Тож щодо Чехії можу сказати, що ми наразі нічого подібного не плануємо”, – додала вона.

Разом з тим чеський міністр запевняє, що вона розуміє і не має застережень щодо французької ініціативи.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com