Порошенко нагородив 7 тисяч жінок-військовослужбовців

8.03.2019, 17:33
15432

У п’ятницю, 8 березня, президент України Петро Порошенко нагородив високими державними нагородами жінок-військових. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Читайте також: Чому Порошенко не хоче продовження розслідування справи “Укроборонпрому”?

″Статус учасника бойових дій отримали понад 7 тисяч жінок-військовослужбовців та працівників Збройних сил України, 166 з них удостоєні вищих державних нагород, в тому числі п’ятеро були нагороджені посмертно″, – сказано в повідомленні.

Порошенко також привітав збільшення кількості жінок поруч з рішучими змінами в забезпеченні та оснащенні української армії.

Порошенко додав, що незалежно від статі гарантується рівний доступ до посад, військових звань і рівного об’єму відповідальності при виконанні обов’язків військової служби. Крім того, жінкам-військовим надано доступ до всіх облікових спеціальностей, жінки становлять майже чверть від чисельності особового складу Збройних сил України.

Він підкреслив, що в даний час близько 90 жінок мають військове звання “полковник”. Серед осіб старшого офіцерського складу 842 військовослужбовців – жінки. За його словами, в загальній чисельності залученого до складу сил і засобів Операції об’єднаних сил на території Луганської та Донецької областей особового складу понад 10% жінки.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com