Тарас Кремінь: “Закарпаття – це багатонаціональний та толерантний регіон”

31.01.2021, 10:01
93886

Закарпаття – це багатонаціональний та толерантний регіон. Уповноважений із прав захисту державної мови Тарас Кремінь мовив про це в інтерв’ю ІА Вголос.

Читайте також: Подвійне громадянство: чи підтримують жителі Закарпаття таку ідею (опитування)

“Мій батько поет Дмитро Кремінь родом із Закарпаття, а тому цей регіон для мене є близьким та рідним. І коли я стикаюсь із фактами порушення мовного законодавства, я дивлюсь на це крізь призму політичних акцій. Бо насправді мала Батьківщина мого тата є культурним, багатонаціональним, толерантним регіоном. Там питання про розколи, від’єднання від України ніколи не ставали за основу. У нас є тісна співпраця із нацменшинами, громадськими об’єднаннями цього регіону і вони готові йти на співпрацю.

Я планую у 2021 році поїхати у ці регіони та роз’яснити місцевим важливість мовного законодавства. Також там потрібно подбати і про якість володіння українською мовою представників національних меншин та корінних народів. Я незадоволений тим, який рівень складання ЗНО дітьми із окремих регіонів Закарпаття, Миколаївської області. Ми стоїмо на тій позиції, що потрібно працювати та мати алгоритм дій у співпраці із місцевою владою”, – пояснив Тарас Кремінь.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com