Ще двох осіб судитимуть за злочини щодо активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького

15.02.2021, 19:30
94526

У Офісі генерального прокурора повідомили, що скерували до Бориспільського міськрайонного суду Київської області обвинувальний акт стосовно двох учасників злочинної організації за підозрою в причетності до викрадення і катування активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

Читайте також: ГПУ повідомила, що 59 осіб визнали винними у справі розстрілу Євромайдану

Повідомляється, що двом особам інкримінують створення злочинної організації, умисне вбивство, катування, незаконне позбавлення волі або викрадення людини, незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, – передає Радіо Свобода.

«Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося «in absentiа», тобто за відсутності підозрюваних, які переховуються від органів слідства. Встановлено, що вказані особи за попередньою змовою 21 січня 2014 року незаконно викрали з приміщення Олександрівської клінічної лікарні міста Києва учасників акцій протесту Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, катували їх та вбили Юрія Вербицького. Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – йдеться в повідомленні.

За даними ОГП, за вчинення злочинів проти Ігоря Луценка та Юрія Вербицького до кримінальної відповідальності притягнуто загалом 15 осіб, стосовно 4 осіб справи розглядаються судами, інших оголошено в розшук.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com