Зеленський і Джонсон домовилися про роботу над полегшенням візових умов

8.10.2020, 20:52
86164

У Лондоні 8 жовтня відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Британії Бориса Джонсона, під час якої було підписано Угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство.

Читайте також: Країни Європи значно посилюють карантинні вимоги ченрез коронавірус

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України, передає РБК-Україна.

“Документ надає стратегічний характер і визначає основні напрями розвитку українсько-британських відносин. Новий формат відносин буде реалізовуватися через два ключових механізму – Діалог стратегічного партнерства і Торговий комітет”, – йдеться в повідомленні.

Угода підтверджує підтримку Британією євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України.

“Окремий акцент робиться на поглиблення військового та військово-технічного співробітництва. Закріплюється налаштованість сторін покращувати співпрацю в міграційній сфері, зокрема надалі працювати над полегшенням візових умов”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У популярній серед українців країні Європи продовжили надзвичайний стан

Наголошується, що Британія буде залишатися надійним партнером у протидії російської агресії і відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів.

Угода приділяє окрему докладну увагу подальшому розвитку торгівлі та інвестицій. Україна і Великобританія домовилися лібералізувати умови торгівлі товарами і послугами на рівні не нижче, ніж передбачено в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com