Лікарі назвали найкорисніший осінній фрукт, що захистить серце і позбавить від депресії
Дієтологи розповіли про найбільш корисний і улюблений українцями осінній фрукт. Лікарі-дієтологи розповіли про найкорисніший осінній фрукт, який доступний з прилавків магазинів і ринків всім українцям. Мова йде про смачну і солодку грушу, але вживати її можна далеко не всім людям. Про корисні властивості груші розповіли в Facebook Kyiv City Public Health Center.
Читайте також: Врятують ваші легені: лікарі назвали корисні продукти, які треба їсти щодня
У грушах міститься найбільша кількість фолієвої кислоти серед всіх фруктів. Крім того, вона багата залізом, кальцієм, міддю, йодом, цинком, фосфором, магнієм, натрієм і вітамінами А, В1, В2, С, Е.
За складом в одній груші 1 г білка, 27 г вуглеводів, 6 г клітковини, 12% – добової потреби організму у вітаміні С, 16% – міді, 6% – вітаміну К, 4% – калію.
Груша має ряд корисних властивостей для нашого організму:
-знижує рівень холестерину завдяки клітковині,
-допомагають боротися з депресією завдяки вмісту в ній ефірних олій,
-антиоксиданти допомагають у профілактиці хвороб серця і судин, порушенні серцевого ритму,
-бореться з різними запаленнями завдяки флавоноїдним антиоксидантам,
-харчові волокна в груші важливі для збереження пружності й еластичності шкіри,
-Вітамін С, К та мідь борються зі шкідливими вільними радикалами, захищає клітини шкіри від старіння і утворення зморшок,
-органічні кислоти посилюють процеси травлення, покращують обмін речовин, стимулюють діяльність печінки і нирок
А ось груші із зеленою шкіркою містять лютеїн і зеаксантин. Ці елементи необхідні для підтримки гостроти зору.
Крім того груші малокалорійні, а клітковина і вода позбавлять від почуття голоду.
Завдяки вмісту фолієвої кислоти груші допоможуть вагітним, щоб уберегти майбутнього малюка від вроджених хвороб.
Але є і обмеження, яких слід дотримуватися при ласощах грушами:
-Якщо у вас є захворювання шлунково-кишкового тракту, не їжте тверді різновиди груш.
-Не рекомендується їсти груші людям з хронічними запорами.
-Не можна їсти перестиглі груші, оскільки вони призведуть до розладів шлунку.
-Не їжте грушу натщесерце і відразу після їжі, адже фрукт негативно впливає на слизову кишечника.
-Не запивайте груші водою. Це може викликати дискомфорт у животі і діарею.
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)