Або повна мобілізація, або “формула Штайнмаєра”: Пристайко назвав шляхи завершення конфлікту на Донбасі

15.10.2019, 08:44
47023

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив про готовність застосування “формули Штайнмаєра”, яку погоджував ще попередній уряд, однак не втілив у життя. Про це він сказав журналістам у Люксембурзі після засідання комітету з закордонних справ Європарламенту, повідомляє “Радіо Свобода“.

Читайте також: Світова спільнота не готова до миротворців на Донбасі – Пристайко

“Ця “формула Штайнмаєра” була придумана і погоджена не цим урядом, ми просто, на відміну від попереднього уряду, виконуємо те, на що Україна вже погодилася. Це болючий компроміс, ми знаємо і чуємо кожне слово, сказане проти цього, але разом із тим ми все ж таки сподіваємося, що можна піти цим шляхом, не заходячи далеко так, щоб не зашкодити нашому суверенітету, територіальній цілісності більше, ніж вже зараз є”, – заявив він.

Пристайко вважає втілення формули “шляхом до миру”, альтернативою якому він називає повну мобілізацію. “Якщо для народу це прийнятна ціна, ми це робимо. Якщо ні, ми маємо знати, наприклад, я говорив вже, звертався до наших депутатів, якщо вони серйозно до цього ставляться, тоді ми забираємо третину нашого бюджету з пенсій, зарплат, медичного страхування, переводимо це в мобілізацію нашої армії і намагаємося захистити себе без мирного процесу. Всі ці опції перед українським народом, але уряд має обов’язок вибрати і запропонувати найкращі з цих рішень”, – заявив міністр.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com