Академік назвав простий спосіб лікувати коронавірус

20.10.2020, 14:31
87042

Коронавірус можна лікувати за допомогою крові людей, які перехворіли COVID-19. Поки у ВООЗ розцінюють подібне лікування в якості експериментального, і фахівці повинні продовжувати збір даних на цей рахунок. Однак у НАН вважають, що цей метод може бути дуже ефективним. Про це директор Інституту біохімії імені А.. Палладіна НАН України, академік Сергій Комісаренко розповів в ефірі телеканалу Obozrevatel TV.

Читайте також: Вчені з’ясували, скільки коронавірус живе на шкірі

На думку вченого, з 400 мілілітрів крові можна зробити три дози засобу для лікування хворих на коронавірус.

“Якщо взяти одну порцію крові – 400 мілілітрів, – з неї можна зробити 3 дози, які можуть врятувати людей від коронавірусної інфекції”, – підкреслив учений.

Дослідник пояснює, що в плазмі крові людей, які перенесли COVID-19 містяться антитіла проти цього вірусного агента.

“Її можна застосовувати або просто у вигляді плазми крові, або у вигляді збагаченої фракції – імуноглобулінової фракції”, – додав академік.

Також академік пояснив, чому цей метод лікування коронавірусної інфекції досі не використовується в Україні. У Міністерстві охорони здоров’я поки не було указу про дозвіл використання плазми крові в лікуванні COVID-19.

“Я вважаю, що це неправильно. Антитіла треба було використовувати відразу. Це донорська кров, це елементарно і дуже легко”, – підкреслив він.

Ефективність лікування інфікованих на коронавірус пацієнтів за допомогою плазми крові, взятої у перехворілих COVID-19 людей, поки що не підтверджена, і вченим потрібно більше даних, кажуть у ВООЗ.

Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США офіційно санкціонувало використання плазми крові для лікування. Проте в FDA попередили, що даний метод “не варто розглядати як новий стандарт лікування” коронавірусу, і в найближчі місяці стане доступно більше даних з цього питання.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com