Активісти б’ють на сполох: у Карпатах місцева влада нищить унікальну історичну пам’ятку (відео)

2.07.2019, 17:49
31509

Біля полонини Гаджина у селі Бистрець Верховинського району зрубують дерева та знищили стежку до джерела ″Довбушева криниця″. Про це повідомляє регіональне видання ″Репортер″.

Читайте також: У Карпатах знайшли чеську туристку, яка раптово втратила свідомість

Повідомляється, що за легендою, саме з цієї криниці пив воду легендарний ватажок опришків Олекса Довбуш. Зараз там хочуть побудувати капличку

За словами волонтера Олександра Матури просто зараз там знищують ландшафт і саму історичну пам’ятку.

Місцева сільрада ухвалила рішення будувати капличку біля ″Довбушевої криниці″. Для цього підігнали трактори, екскаватори та вантажівки. Вони вже встигли  прорити дорогу у заповідному лісі , знищили давню стежку, якою ходив легендарний ватажок та зрізали багато вікових дерев.

Читайте також: В Карпатах вантажівка з іноземними туристами впала в річку, є загиблі (відео)

Він також зазначив, що на вантажівці вночі у невідомому напрямку ці порубані дерева, прорили нове русло для потічка з ″Довбушевої криниці″, і створили потужну дорогу з багна.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (1)

  • Шановні, якщо я скажу що ламають скелі на Шпицях, Ви також не будете перевіряти інфу? Але якщо «активісти кажуть», та й ще фото додають… Проходили поручь Криниці на початку липня. Так, сто метрів стежки перетворено на дорогу (є на фото активіста) для машини, що підвозить будівельний матеріал. До речі від полонинки до Криниці веде щонайменше три стежки. Тай це засохне та заросте через рік після будівництва. Є й звалене дерево, що стояло на дорозі. Воно одне, лежить поручь. Мабуть завезли після «масової» рубки. Тільки куди пні подівались? Джерело на місці. Хреста дійсно не має, але він буде в збудованій капличці. Біля каплиці створено невеличке озерце. Постійне чи тимчасове залежить від відвідувачів. Сама каплиця буде з кам’яною основою, шести кутова. Для відвідувачів буде доволі зручно. Впевнені, що палаток та кострів поручь не буде, оскільки на всьому маршруті від Бистриця до Чорногорського хребта чисто. Молодці сучасні туристи.

  • Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com