Америка покинула Україну: під час візиту в США Шольц зрозуміє, що Трамп вже повернувся, – Politico

9.02.2024, 11:31
153930

Під час візиту до Вашингтона цього тижня канцлер Німеччини Олаф Шольц виявить, що Дональд Трамп вже повернувся на арену з точки зору політики США щодо найгіршого стратегічного кошмару Європи – України.

Читайте також: Як швидше закінчити війну в Україні: Шольц назвав 4 кроки

Як пише Politico, Шольц прибуває якраз тоді, коли республіканці в Конгресі, діючи за вказівкою Трампа, блокують військову допомогу Києву, ставлячи під загрозу долю цілої країни.

Це особливо похмурий сценарій для німців, які ніколи не хотіли грати головну роль в наданні допомоги Києву, а всього лише хотіли бути помічниками Вашингтона.

Як вказало видання, серйозні труднощі з виділенням американської допомоги перевернули світ для європейських союзників України.

Очікується, що під час візиту в США Шольц, у якого відмінні стосунки з президентом Джо Байденом, таки доб’ється чіткої відповіді на питання про надання допомоги українцям.

На тлі ситуації, що склалась, тягар лідерства в наданні допомоги Україні все більше лягає на Шольца.

Видання зазначило, що Німеччина і Європа в цілому набагато більше залежать від виживання України, ніж США. Для європейців поразка України матиме катастрофічні наслідки. Європейці побоюються, що, якщо Путін переможе і Трамп повернеться на пост президента, наступними можуть стати такі країни, як Латвія або Молдова.

Обговорюючи цю перспективу, високопоставлений європейський дипломат на умовах анонімності сказав так: “Це речі, які не дають мені спати ночами”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com