Американські спецслужби вербують людей з Кремля – CNN

3.06.2024, 11:01
159669

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну надало американським спецслужбам рідкісну можливість завербувати шпигунів Кремля.

Читайте також: ЗСУ застосували перші HIMARS по території Росії

Про це йдеться у матеріалі CNN.

“Неприхильність створює для нас унікальну можливість. Ми дуже відкриті для бізнесу”, — сказав директор ЦРУ Білл Бернс минулого року під час виступу у Великій Британії.

ЦРУ опублікувало в соцмережах відеоролики російською мовою, де присутні заклики до патріотизму незадоволених росіян, які мають доступ до інформації, що може бути корисною для США.

“Ці зусилля підкреслюють еволюцію розвідувальної служби, яка історично виконувала свою основну місію протидії загрозам національній безпеці та інформування політиків під завісою таємниці”, — пише CNN.

Йдеться також про те, що публікації містили покрокові інструкції для потенційних російських інформаторів: як уникнути виявлення російськими службами безпеки.

“ФБР розпочало подібну роботу, спрямовану на вербування російських урядових джерел у США, включаючи географічне націлювання реклами в соціальних мережах на телефони, розташовані поблизу посольства Росії у Вашингтоні”, — пише CNN.

За словами колишнього керівника відділу ЦРУ, який працює за кордоном Дугласа Лондона, “це пряме звернення є незвичайним підходом, але таким, який може виявитися ефективним для охоплення росіян, у яких небагато можливостей висловити своє невдоволення”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com