Андрій Садовий “знявся” з виборчих перегонів на користь Анатолія Гриценка

1.03.2019, 16:35
14344

Андрій Садовий вирішив відмовитися від участі у виборах президента на користь Анатолія Гриценка. Про це повідомляє ″Страна″  та ″24 канал

Читайте також: Садовий звинуватив співробітника СБУ в обстрілі його будинку

Політик посилатиметься на дані соціологічних досліджень. Згідно з даними опитування, якого чекав Садовий, його рейтинг удвічі нижче, ніж у Анатолія Гриценка.

Так, у Гриценка з грудня по лютий спостерігається незначне зміцнення ядра з 2,9% до 4,6% зі збереженням показників резерву на рівні 5,1 – 5,8% і потенціалу на рівні – 9,8 – 9,4%. Разом з тим у Садового зміцнення ядра зрушила з 0,5% в січні до 2% в лютому.

″Показники резерву рейтингу і потенціалу в межах похибки залишилися без змін (резерв рейтингу – 1,7 – 2,7%, потенціал – 5,1 – 5,9% відповідно)″, – відзначають вирішальні для Садового соціологи в коментарі .

Також в цьому опитуванні наголошується, що найбільше українці довіряють Володимиру Зеленському (49,9%), Андрію Садовому (40,5%) і Анатолію Гриценку (38,7%).

Садовий – перший з 44 кандидатів, який прийняв рішення зняти свою кандидатуру на цих виборах. Грошову заставу в розмірі 2,5 мільйона гривень йому повернуто не буде. Наслідувати приклад мера Львова можуть і інші кандидати до 7 березня. 8 березня ЦВК повинна опублікувати підсумкову версію виборчого бюлетеня, після чого відмова від участі в передвиборній гонці першого туру не буде можливою.

Питання об’єднання кандидатів обговорювалося з минулого року, задовго до офіційного старту виборчої кампанії. Тему піднімав в першу чергу лідер ″Громадянської позиції″.

Спочатку мер Львова відмовлявся в категоричній формі. У січні, за інформацією видання, непублічну роз’яснювальну роботу з Садовим активно почали вести ряд відомих громадських діячів, які близькі обом політикам за політичними поглядами.

Співрозмовник у штабі Гриценко в коментарі ″Стране″ згадав, зокрема, радянського дисидента і віце-ректора Українського католицького університету Мирослава Мариновича та колишнього виконавчого директора фонду “Відродження” Євгена Бистрицького, дуже впливового в грантових колах.

Шанси Анатолія Гриценка на вихід до другого туру після об’єднання з Андрієм Садовим підвищилися. Таку думку 24 каналу висловила директор фонду ″Демократичні ініціативи″ імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.
″У Гриценка і Садового дуже спільний електорат. І це підвищує шанси Гриценка на вихід до другого туру. Для українців, які взагалі не збиралися голосувати, або їм важко визначитися, це об’єднання буде позитивним знаком. Вони вирішать піти і проголосувати″,– зазначає Ірина Бекешкіна.
За словами експерта, на скільки підвищиться рейтинг Гриценка – складно сказати. Його підтримають виборці Садового і ті, хто побачить в їхньому об’єднанні позитив. Ситуація дуже швидко змінюється. Зовсім нещодавно соцопитування показували тенденцію до зниження рейтингу Юлії Тимошенко і підвищення Порошенка.

Здавалося, що в другому турі будуть Зеленський і Порошенко. Але після корупційного скандалу з ″Укроборонпромом″, який може знизити рейтинг Порошенка, і появи шансів у Гриценка важко робити прогнози.

Водночас, зауважує Ірина Бекешкіна, щодо об’єднання ″Самопомочі″ і ″Громадянської позиції″ на парламентських виборах, тут потрібна згода партійців Гриценка і Садового.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com