Арахамія прокоментував “шокові реформи” Гончарука

1.10.2019, 22:15
44833

Голова фракції ″Слуги народу″ Давид Арахамія порівняв прем’єр-міністра Олексія Гончарука з Лешеком Бальцеровичем, відомим “шоковими реформами” в Польщі.

Читайте також: Гончарук заявив про початок перезавантаження влади

Як повідомляє Українська правда, нардеп у вівторок, 1 жовтня, прокоментував ініціативу прем’єра вкласти 70% надходжень бюджету в розвиток країни і тільки 30% – у соціальну сферу.

″Я дуже до цього позитивно ставлюся. Хоча я розумію людей, які соціально не захищені, що вони хотіли б навпаки. Але ми просто перекриваємо кисень наступним поколінням. Ви знаєте, що багато молодих людей їдуть з країни. Для того, щоб їх повертати, треба, щоб поліпшувалася вся інфраструктура, все життя навколо нас″, – сказав Арахамія.

Він визнав, що це політично непопулярне рішення. Арахамія зазначив, що попередні уряди були соціальними, а нинішнє спрямоване на економічне зростання. Втім, Арахамія розуміє, що це не буде схвально сприйняте з боку ″простого населення″.

Читайте також: У МОЗ звернулися до Гончарука через загрозу зриву реформи медицини новим керівництвом

″Зараз багато наводять приклад Польщі… А ви пам’ятаєте Бальцерович коли робив реформи, він був дуже і дуже непопулярний. Його всі ненавиділи, коли були ці “шокові” так звані реформи. А зараз він почесна людина, і всі говорять, ось що він зробив для Польщі. Я вважаю, що є ризики у пана Гончарука бути напочатку Бальцеровичем, з точки зору популярності. Тому що люди у нас звикли, ми така соціальна країна…″ – сказав нардеп.

Як відомо, Бальцерович на початку 1990-х років проводив у Польщі так звані “шокові реформи” з перетворення країни з плановою економікою в країну з ринковою економікою.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com