У МОЗ звернулися до Гончарука через загрозу зриву реформи медицини новим керівництвом

24.09.2019, 18:49
43606

Чиновники Міністерства охорони здоров’я виступили з відкритим листом до прем’єр-міністра Олексія Гончарука, в якому вказують, що дії нового керівництва відомства загрожують продовженню реформи охорони здоров’я в Україні.

Читайте також: Глава Нацполіції Князєв подав у відставку

Про це повідомляє Радіо Свобода.

“Тиск на керівництво директоратів – приклад політичних репресій. Тобто для того, щоби вам запропонували звільнитись «по-хорошому», досить просто мати власну думку і силу захищати закон і зміни, які мають стати відчутними для всіх українців якомога скоріше. Нам прямо кажуть, що тепер треба працювати «па панятіям». Українці мають право знати, що дії керівництва всередині міністерства кардинально відрізняються від того, що потрапляє в публічні заяви”, – йдеться у тексті листа.

Лист підписали понад 40 держслужбовців. У ньому йдеться, що “робота міністерства фактично паралізована останні 3,5 тижні”.

У тексті повідомляється про проблеми з підписами щодо закупівель та поставки ліків, закупівлі машин екстреної медичної допомоги, призупинення процесу автономізації кількох медзакладів, блокування рішень для роботи Національної служби здоров’я тощо.

“Кожен із нас приходив на державну службу, щоб служити інтересам наших громадян, а не інтересам тієї чи іншої політичної сили… Ми готові до відкритого діалогу на умовах професійності та прозорості. Тож відкрито звертаємося до прем’єр-міністра та просимо його стати посередником у такому діалозі у найбільш стислі терміни для продовження реалізації медичної реформи”, – йдеться у листі.

Уряд наразі не відреагував на заяву держслужбовців МОЗу, як і саме керівництво відомства, зокрема міністр Зоряна Скалецька.

Верховна Рада призначила Скалецьку міністром охорони здоров’я 29 серпня, попри численні заклики громадськості зберегти на посаді Уляну Супрун, яка виконувала обов’язки глави МОЗ із серпня 2016 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com