Атаки на Бєлгородщину викликають паніку в Росії – ISW

15.03.2024, 13:03
155778

Продовження обмежених рейдів з території України до прикордонних регіонів Росії, ймовірно, змусить Кремль вибирати між платнею репутаційних чи ресурсних витрат у відповідь на вторгнення.

Читайте також: Макрон заявив про намір “відправити хлопців” до Одеси найближчого року – Le Monde

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни.

Російські джерела, включно з Міноборони (МО), стверджують, що частини російського добровольчого корпусу (РДК) і легіону “Свобода Росії” (ЛСР) продовжували напади на російські прикордонні населені пункти, насамперед в Курській області та Бєлгородській, але російські прикордонники відбили атаки.

Мілблогери стверджували, що РДК і ЛСР здійснили ввечері вертолітну висадку на низькій висоті біля Козинки і що російські сили продовжували оборону.

Зокрема, відомий російський мілблогер критикував російське військове командування – мовляв, російські прикордонні райони не можуть “дихати вільно” на третьому році війни, і стверджував, що хтось припустився стратегічного прорахунку, вирішивши відвести російські війська повністю назад до Росії.

Мілблогер також закликав російських військових вжити коригувальних заходів, які б якимось чином відсунули лінію фронту щонайменше на 40 кілометрів від російського кордону з Україної.

Інший мілблогер розкритикував російські сили за те, що вони не встановили барикади в окремих прикордонних населених пунктах, щоб запобігти атакам з території України.
“Ця критика підкреслює поточну дилему Кремля на тлі вторгнень”, – вважають експерти.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com