Авіабаза США в Іраку зазнала ракетних обстрілів зі сторони Ірану (відео)

13.03.2022, 08:24
114346

У ніч проти неділі, 13 березня, штаб-квартира консульства США, а також військова база США в Ербілі на півночі Іраку були обстріляні щонайменше п’ятьма ракетами великої дальності.

Читайте також: У Білорусі морги переповнені, трупи росіян везуть залізницею та ховають на місцевих кладовищах – ЗМІ

Про це повідомляє Sky News Arabia.

На відео із соцмереж, які публікує видання, видно потужні вибухи поблизу аеропорту та консульства США в Ербілі. Поки що немає підтвердження того, чи вразили ракети свої намічені цілі.

Також поки немає інформації про постраждалих. Відомо, що внаслідок обстрілу постраждало приміщення курдської телерадіокомпанії.

У мережі також з’явилося відео запуску ракет із території Ірану. На опублікованих кадрах видно щонайменше 6 запущених снарядів. За повідомлення курдського видання “Рудау”, внаслідок обстрілу розірвалося 14 ракет.

Як повідомляє видання New arab, ракетна атака на об’єкти, розташовані поблизу столиці іракського Курдистану, сталася після того, як Іран звинуватив Ізраїль у ракетному ударі , внаслідок якого загинули два його генерали в Сирії. Іран направив листа до Ради безпеки ООН, в якому заявив, що залишає за собою право відповісти на “ізраїльський теракт”.

Тегеран заявив, що двоє загиблих перебували в Сирії, щоб консультувати режим Асада щодо “боротьби з тероризмом”. Іранські ЗМІ повідомляють, що удари були нанесено по об’єктах “Моссад” (ізраїльської спецслужби) на території іракського Курдистану.

Ще у четвер, 10 березня, у  листі до президента Ради Безпеки ООН і Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша Іран закликав міжнародну спільноту засудити напад і притягнути Ізраїль до відповідальності.

Атака на базу США в Ербілі була не першим іранським ударом по американській інфраструктурі в Іраку. Ще у 2020 році Іранський Корпус вартових ісламу запустив балістичні ракети по авіабазі Аль-Асад в Іраку у відповідь на вбивство іранського генерала Касема Сулеймані, в результаті чого було поранено та травмовано американських військових.

Американський чиновник підтвердив агентству Reuters, що в результаті ракетного удару по місту Ербіль в Іраку загиблих серед американських солдатів немає.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com