У Білорусі морги переповнені, трупи росіян везуть залізницею та ховають на місцевих кладовищах – ЗМІ

12.03.2022, 20:30
114328

У кількох містах Білорусі морги переповнені тілами російських окупантів. Так, шпиталі в Гомелі, Мозирі та Наровлі від першого дня війни проти України почали приймати поранених росіян, а морги – убитих.

Читайте також: Ампутували двоє ніжок: у Коростені медики врятували хлопчика, який отримав серйозні пошкодження під час обстрілу

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Через наплив російських окупантів, білоруські медики підписали угоду про нерозголошення. Деяким лікарям погрожували звільненням. 

Джерела видання повідомили, що морги в Мозирі та Гомелі переповнені трупами російських окупантів. У Мозирі минулого тижня їх одразу завантажили в потяги “Російської залізниці”.

“Трупів було нереально багато! Люди, які були на станції Мозир, були просто шоковані кількістю тіл, завантажених у потяг. Люди почали знімати відео, але військові їх наздогнали і наказали видалити. У селі Кам’янка під Мозирем кладовище огородили, туди нікого не пускали, поставили охорону. Може, там почали ховати росіян. Особливо біля Кам’янки – Бокова є аеродром і великий табір росіян”, – каже житель Мозиря. 

Госпіталь у Мозирі досі переповнений пораненими, з пораненими росіянами працюють абсолютно всі лікарі, навіть вузькі спеціалісти. Тим часом місцеві жителі тут не можуть зробити рентген – їх відправляють у дитячу лікарню.

Також жителі Гомеля розповідають, що автобуси та ПАЗи (з пораненими росіянами) та вантажівки “Урал” (з убитими) – звичайне видовище в обласному центрі.

“На Уралі їхні трупи везуть в аеропорт, а звідти – в Росію”, – розповідає житель Гомеля.

У Гомельському центрі радіаційної медицини з початку війни приймали поранених росіян. Туди приїхали російські лікарі і зайняли кілька поверхів. Поранених доставляють до госпіталю в Костюківці, лікарні швидкої допомоги та обласної клінічної лікарні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com