Азербайджан і Вірменія звинуватили один одного в обстрілах на кордоні: подробиці

11.05.2023, 12:32
140404

Зранку 11 травня Азербайджан та Вірменія  звинуватили один одного в обстрілах на кордоні. Поранення отримали солдати обох країн.

Читайте також: Знайдені у Польщі уламки належать російській ракеті Х-55, яка може нести ядерний заряд – Інститут ВПС

Про це повідомили у пресслужбах Міністерств оборони Азербайджану і Вірменії.

Азербайджанське відомство стверджує, що ввечері 10 травня  вірменські військові з позицій у Зодському напрямку Басаркечярського району відкрили вогонь із різних видів стрілецької зброї за позиціями солдатів Азербайджану, “навмисне здійснивши провокацію”. Баку наголошує, що поранення в голову отримав один військовий. Його шпиталізували.

“Незважаючи на попередження про необхідність покласти край провокаціям та навмисному загостренню обстановки, вірменська сторона вкотре порушила режим припинення вогню”, – йдеться у повідомленні.

Також в азербайджанському Міністерстві повідомили, що вранці 11 травня вірменські військові вели мінометний обстріл з позицій у Зодському напрямку Басаркечярського району. Баку у відповідь “вжило необхідні заходи”.

“Вся відповідальність за цю навмисно досконалу провокацію лежить на військово-політичному керівництві Вірменії”, – наголошують у Баку.

Тим часом Єреван заявляє, що вранці 11 травня збройні сили Азербайджану атакували з артилерії та мінометів у бік позицій вірменських солдатів у напрямку Сотка. Зазначається, що поранено трьох військових.

“Збройні сили Азербайджану відкрили вогонь по машині швидкої допомоги з пораненим військовослужбовцем. Підрозділами Збройних Сил Республіки Вірменія вживаються відповідні захисні та профілактичні заходи”, – йдеться у повідомленні Міноборони Вірменії.

До слова, у Єревані наголошують, що заяви Баку про вечірню стрілянину на кордоні “не відповідає дійсності”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com