“Багато хто розуміє, що він – людина конфліктна і створює для багатьох навколо дискомфорт”: Гончарук про Саакашвілі

3.05.2020, 17:15
71310

Поява колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі в українському уряді була б логічною, але цей політик “створює для багатьох навколо дискомфорт”, заявив колишній прем’єр-міністр України Олексій Гончарук в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

Читайте також: “Батьківщина” вимагає припинити тиск на органи місцевого самоврядування

“Саакашвілі – яскравий реформатор. Я думаю, що такі речі, як приватизація, дерегуляція значно пришвидшилися б. У нього багато енергії – він точно не сидів би, склавши руки, точно голосно критикував би корупцію. Я думаю, що у зв’язку з тим, що останнім часом все частіше лунають корупційні історії і скандали, і команду президента звинувачують у цьому, з цієї точки зору, логічна поява такої яскравої фігури”, – зазначив Гончарук.

Водночас колишній голова уряду вказав, що “багато хто розуміє, що він – людина конфліктна”, що “створює для багатьох навколо дискомфорт”.

“Тому тут є плюси, очевидно, і мінуси. Він – такий “криголам”. Він точно намагався б по цілій низці напрямків робити реформи. І це точно позитив”, – додав Гончарук.

Колишній президент Грузії й ексголова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі підтвердив 22 квітня, що президент Володимир Зеленський запропонував йому стати віцепрем’єром із питань реформ в українському уряді.

30 квітня лідер парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що для Саакашвілі знайшли нову посаду. “Саакашвілі останні кілька днів вів тривалі консультації з президентом. Вони знайшли інший формат, у якому вони будуть працювати. Це нова посада, про це буде повідомлено”, – зазначив Арахамія під час брифінгу.

Станом на 3 травня жодних офіційних повідомлень про можливе призначення Саакашвілі немає.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com