Байден хоче скасувати податок на бензин – Reuters

22.06.2022, 18:01
122500

За даними ЗМІ, президент США Джо Байден запропонує тимчасово припинити дію федерального податку на бензин у розмірі 18,4 цента за галон.

Читайте також: Росія зазнає втрат на Донбасі та готується перекинути туди велику кількість резервних підрозділів – британська розвідка

Про це пише Reuters з посиланням на джерела.

Байден заявив у понеділок, що розглядає питання про те, чи варто закликати до паузи в оподаткуванні, оскільки США намагаються впоратися зі зростаючими цінами на бензин та інфляцією. Ідея податкових канікул на бензин і дизель зіткнулися із серйозною опозицією у Конгресі, зокрема серед багатьох демократів.

Байден використовував численні важелі, щоб спробувати знизити ціни, включаючи рекордне вивільнення барелів із стратегічних резервів США, відмову від правил виробництва літнього бензину та покладаючись на основні країни ОПЕК для збільшення видобутку.

Ціни на паливо зростають у всьому світі через відновлення попиту, санкцій проти ї Росії після її вторгнення в Україну та скорочення нафтопереробних потужностей.

11 червня вперше ціна американського бензину в середньому перевищила $5 за галон. У вівторок, 21 червня, він коштував $4,97.

Згідно з даними Міністерства енергетики США, з поправкою на інфляцію, середня вартість бензину в США все ще була нижчою за максимуми червня 2008 року – близько $5,41 за галон.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com