Байден проігнорує Саміт миру у Швейцарії заради вечірки із зірками у Каліфорнії – Bloomberg

24.05.2024, 13:32
159181

Президент Сполучених Штатів Джо Байден проігнорує Саміт миру у Швейцарії, оскільки його більше цікавить передвиборчий збір коштів у Каліфорнії, що ще раз підкреслює неправильний вибір пріоритетів у Білому домі.

Читайе також: Доведеться підвищити податки: на потреби армії потрібно ще 300 млрд грн — Гетманцев

Про це пише видання Bloomberg із посиланням на власні джерела у Білому домі.

Видання пише, що зустріч у Швейцарії має відбутись в середині червня, коли як раз відбуватиметься пік зборів коштів для президентських виборів. Президент Байден у Каліфорнії планує провести захід з Джорджем Клуні, Джулією Робертс та деякими іншими зірками. На вечірці також будуть присутні віцепрезидентка США Камала Харріс, експрезидент Барак Обама та телеведучий Джиммі Кіммел.

В свою чергу лідери інших країн G7 після зустрічі в Італії попрямують саме у Бюргеншток.

“Це рішення підкреслює, як Байден продовжує переходити в режим передвиборчої кампанії, прагнучи перевершити лідерство колишнього президента Дональда Трампа за опитуваннями в ключових штатах, що коливаються, перед виборами в листопаді. На додачу до терміновості, минулого місяця Трамп уперше затьмарив зусилля Байдена зі збору коштів у поточному виборчому циклі, зібравши 76 мільйонів доларів проти своїх 51 мільйона доларів”, – пише видання.

Видання пише, що це різко контрастує з тим, що у саміті мають намір взяти участь понад 70 країн. Серед присутніх будуть лідери країн, які зацікавлені у перемозі України – прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда та інші.

“Однак відсутність Китаю, найімовірніше, розчарує Зеленського. Пекін тривалий час вважався ключовою фігурою в цьому процесі, з огляду на його тісні стосунки з Москвою, але досі він пропускав більшість зустрічей, що передували саміту”, – додає видання.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com