Байден призначив нового посла в Україні

16.12.2020, 10:53
91621

Обраний президент США Джо Байден нібито призначить нового посла в Україні замість генерала Кіта Дейтона, який вже частково пройшов процедуру призначення.

Читайте також: Джо Байден переміг на виборах президента США, – ЗМІ

Про це у вівторок, 16 грудня, заявив колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє “Укрінформ“. Він підкреслив, що це лише його припущення.

“Я припускаю – підкреслюю, це моє припущення – що адміністрація Байдена призначить когось нового на посаду посла в Україні після того, як зайде в офіс в січні”, – сказав Волкер.

Він зазначив, що процес призначення може зайняти кілька місяців, а на посаду буде номінований “дуже кваліфікований кар’єрний співробітник дипломатичної служби”.

Волкер висловив упевненість, що у новій адміністрації, ймовірно, не буде вводитися посада спецпредставника США з питань України, яку тривалий час займав він сам. Ці обов’язки, за його словами, покладуть на одного з високопоставлених чиновників адміністрації обраного президента.

Він додав, що така схема була актуальною в адміністрації президента Барака Обами, коли український напрямок в Держдепартаменті фактично вела помічниця державного секретаря Вікторія Нуланд.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com