Баканов заявив, що в Україні можуть відмінити військові звання

13.11.2019, 18:57
52014

Голова Служби безпеки України Іван Баканов розповів про вірогідність скасування військових звань в СБУ, а також про потребу підвищувати зарплати її співробітникам.

Читайте також: У штабі ООС заявили про початок розмінування біля Петрівського

В інтерв’ю “Главкому” в контексті розробки нового закону про СБУ, відповідаючи на запитання про те, що демілітаризація найбільше тривожить співробітників СБУ (йдеться про те, що військові звання скасують, а це потягне за собою втрату суттєвих пільг), Баканов сказав: “Так, будуть спеціальні звання. Але це питання дійсно дуже глибоке”.

За словами голови СБУ, сьогоднішній статус військовослужбовця у працівників СБУ у тому числі “дає якісь плюси”. “Сьогодні військовослужбовці – це найбільш соціально захищена категорія працівників. Якщо цього статусу позбавити працівників Служби безпеки, то що ми матимемо? У нас і так сьогодні найменша зарплата серед усіх представників блоку національної безпеки і оборони. А так вона стане ще меншою, і ми звертали на це увагу”, – зауважив голова СБУ.

“Новим законом ми передбачили і новий рівень заробітної плати, я думаю, це теж буде дискусійне питання. Ми хочемо прирівняти заробітну плату до рівня зарплат суддів Верховного суду. Наприклад, чому голова Служби безпеки України повинен отримувати коштів менше, ніж голова Верховного суду України?”, – наголосив Баканов.

На запитання: “Скільки сьогодні Ви отримуєте?” Баканов відповів: “57 тисяч гривень”. Водночас щодо закидів, що СБУ “є корумпованою”, її голова заявив: “Ви просто подивіться на рівень заробітної плати працівників Служби безпеки України і зрозумієте, що в принципі люди, які боронять нашу країну, просто фізично не можуть прожити за таку заробітну плату. Я можу вам показати графіки… І ми тоді з вами можемо подискутувати, чи можна справді з таким рівнем матеріального забезпечення належним чином годувати свої сім’ї працівникам Служби безпеки”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com